Tata Öreg-tó

20170412_163748.jpg

http://www.tata.hu/4207/oreg_to

Nem először jártam itt, de mindig magával ragad a tó látványa, és a hangulatos sétány mellette, amit egy idő után fák gyökerei törtek fel és ahogy haladunk már inkább csak egy széles erdei ösvény lesz belőle. Egy két helyen sorompó keresztezi utunkat, ha körbe kerüljük a tavat, de ezek mindkét oldalukról kikerülhetőek, kicsit rázósabb körülmények között. Érdemes megtenni a kis kört.

 

Tóparti Halászcsárda

2890 Tata, Tópart utca 10.
http://www.halaszcsardatata.hu/

Ide csak a parkoló felől tudunk bejutni és csak a kinti asztalokat tudjuk használni, amikhez padok vannak. A wc-hez kb. 3 lépcső vezet, mi nem tértünk be ide.

sany0085.JPG 

A Pötörke-Malom jól látszik az út szélén, ha körbe kerüljük a tavat.

2890 Tata, Tópart utca 9.

 

Albatrosz Étterem

2890 Tata, Alkotmány utca 5.
https://www.tripadvisor.co.hu/Restaurant_Review-g274917-d11999386-Reviews-Albatrosz_Restaurant-Tata_Komarom_Esztergom_County_Central_Transdanubia.html

A terasz részhez könnyebben el lehet jutni. Oldalról, egy kisebb lépcsőn keresztül tudtunk beülni. Bent az asztaloktól el lehet venni a székeket. A wc szűk ide még az én székemmel sem fértem be.

 

A lakatfal-ra is helyezhetünk egy lakatot, ha úgy van kedvünk.

2890 Tata, Tópart utca 1.

 

Cifra malom romos épülete is látszik a Tópart utcáról és az Alkotmány utcáról is.

 dsc_1274.JPG

Vár és Platán Restaurant & Café

2890 Tata, Kastély tér 6.
http://www.platanrestaurant.hu/

A vár udvara megközelíthető mozgássérültként. Viszont a várban sok lépcső található.

A vár oldalában található egy cukrászda, ahova érdemes asztalt foglalni, mert mi egy átlagos hétköznap voltunk és nem volt szabad asztaluk. Akadálymentesen megközelíthető. A wc-t kipróbáltam, ami csak sima női. Megtévesztő a nagy ajtó, mert igazából befelé nyílik és csak sok előre-hátra után tudtam becsukni. A férfi wc-hez alapból szűk ajtó vezet. Odabent már kényelmesen el lehet férni az én székemmel. Van fedél nélküli kuka és a tükörben is látom magam.

dsc_1281.JPG

 

Kristály Hotel

2890 Tata, Ady Endre utca 22.
http://hotelkristaly.eu/

Ide csak wc-re tértem be. A bejáratnál fotocellás ajtó várt. A recepciós pult magasabb, de oldalról már látták, hogy jövök, úgy hogy elém jöttek. Kedvesek voltak. Egy lifttel kellett lemenni a mozgássérült wc-hez, ahol van elég hely, minden automata, nagyon hangulatos, ha lehet ilyet mondani egy mellékhelyiségre.

 

Tóvároskert vasútállomás

Óránként jön alacsony padlós vonat, a peron nincs szintben, viszont ezen a részen elég segítőkészek a kalauzok, és persze van emelő a vonatban. A síneken át tudunk kelni. Baj felé vezet járda, csakúgy, mint a tó felé. Van egy kis kocsma – Kisfüttyös Kocsma - a közelben, ahova akadály nélkül betérhetünk. Bár a pult magas, a wc szűk, egy asztalnál helyet tudunk foglalni.