Budapest, II.kerület

Határait a Duna, a Szépvölgyi út és a Hármashatár-hegy, a Széll Kálmán tér, a Szilágyi Erzsébet fasor és a Budakeszi út képezi, továbbá Nagykovácsi, Remeteszőlős és Solymár települések. 

https://masodikkerulet.hu/latnivalok/latnivalok 

https://welovebudapest.com/toplista/kis-budapesti-kerulethatarozo-ii-kerulet

 

 

Gyermekvasút

1021 Budapest, Gyermekvasúthoz vezető út 5. 

https://gyermekvasut.hu/

Sajnos a kisvonatra csak lépcsőn keresztül lehet felmenni. De ha van segítség, akkor felférünk az ajtaján. 

Hüvősvölgyi megállónál lépcsősoron lehet feljutni. Ugyan van a lépcső fokok között két csík lebetonozva, ezt a megoldást még segítséggel sem szívesen vállalom be. A Széchenyi hegyen az épületből kifelé jövet van 2 lépcsőfok. 

A Hárs hegyi alagút ritka szép látvány az erdőben a kisvonattal.

gyermek1.JPG

 gyermek.JPG

 

 

Napraforgó utcai Bauhaus házakat az utcáról szemügyre vehetjük.

 

Marczibányi téri Művelődési ház

1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A. 

http://www.marczi.hu/

A bejáratnál egy kis lépcső van, melyet oldalról rámpa szegélyez. A fotocellás ajtón könnyen bejutunk az aulába. A kávézó pultja picit magas, még használható. Az asztaloknál könnyen helyet foglalhatunk egy szék arrébb helyezésével. A jegyértékesítő pult egy része alacsonyabban van, így kényelmesen informálódhatunk. A mozgássérült mosdóban elég nagy hely van, a wc két oldalán található kapaszkodó. A csap alá befértem, a szappan elérhető helyre került, a tükörben láttam magam. A lenti terem is könnyedén elérhető. A fenti színházteremhez lifttel juthatunk fel. A széksorok mellett lejtő van két oldalt, így bármelyik sor végéhez odaülhetünk, vagy adott esetben a széksorok elé is elhelyezkedhetünk. A színpadra is vezet rámpa, így ha szerepelni lenne kedvünk, azt is megtehetjük. Egy oldalsó kapu kinyitásával rámpán keresztül is megközelíthető a felső szint. 

 

Szent Lukács Gyógyfürdő

1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29. 

http://www.lukacsfurdo.hu/

Az udvarban apróköves út vezet a bejárathoz. A bejárati ajtó nehezebben nyitható, de elég sokan járnak ki-be, így könnyen akad egy segítő kéz. A pénztár fülkéje alacsonyan van, így könnyen megválthatjuk jegyünket. Az információs pult már magasabb, de itt is segítőkészek. A szokásos forgókapus bejárat mellett van egy kinyitható ajtó is, ahol könnyedén bent termünk a fürdő területén. A szemben lévő lift lefelé a büféhez, szaunához, élménymedencékhez vezet, felefelé a pihenőhöz, masszázsszobákhoz és öltözőszekrényekhez. A lift mellett elhaladva juthatunk el az akadálymentes mosdóig és zuhanyzóig. Az udvarban lévő egyik úszómedencéhez ki tudunk menni. Itt a kis fabódéban egy kedves dolgozó tartózkodik, aki tud segíteni felmenni az emelő lifttel a gyógyvizes részhez és a mozgássérült kabinhoz. A kabinban van egy pad és mellé én kényelmesen befértem a székemmel, meg is tudtam fordulni. Az akasztót és a tükröt magasra szerelték. A szinten egy kerekesszékes mosdó található, ami kicsit szűkebb, de én könnyedén meg tudtam benne fordulni. A wc elejét kivágták, jobb oldalán van kapaszkodó. A tükör dönthető, de így sem igazán láttam magam benne. A gyógymedencékhez a lábmosó két vége lankás lejtős, így könnyedén átkelhetünk rajta. A gőzkabinba és a szaunába is át lehet ülni az egyik padra. Az úszómesterek mindenhol felajánlották a segítségüket, hogy bejussak a medencébe, emelővel vagy nélküle. Az élmény résznél lévő mosdó sokkal nagyobb. Itt is ki van vágva a wc kagyló eleje. A bal oldalán van kapaszkodó. A csap alá befértem. Ebben a helyiségben található a zuhanyzó is, melyhez a falra szerelt lenyitható ülöke tartozik. A zuhanyzó kicsit messzebb van a falon, de elérhető, nem úgy, mint a szappanadagoló. A szaunához is könnyen oda lehet menni, utána pedig a jégköpőnél lehűthetjük magunkat. A kinti medence belülről két lépcső megmászásával érhető el. Kívülről lábmosón keresztül lehet bemenni, de itt található a medence szélére erősített emelő is. A büfé pult kicsit magas, de nyújtózkodva látni a kínálatot. A hölgy szívesen elmondta, amit nem láttam jól. Az asztalokhoz könnyen arrébb rakható székek tartoznak. 

Császár Komjádi Sportuszoda

1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 8. 

https://nsu.hu/letesitmeny/csaszar-komjadi-sportuszoda-nemzeti-uszo-es-vizilabda-olimpiai-kozpont/

A bejáratnál az ajtó nehezen nyitható. Majd egy kis lankás rámpán juthatunk fel az öltözőkig. Az alsó szekrényekbe könnyedén bepakolhatunk. A folyosó végén egy mozgássérült mosdó található, melyben kényelmesen elférni. A benti úszómedence az emeleten kapott helyet, ahova csak lépcsőn lehet feljutni. A kinti úszómedencéhez 4-6 lépcső vezet lefelé. Itt ugyan áll egy emelőszerkezet. A jegyvásárlásnál jeleztem, hogy szeretném majd használni, majd mikor elkészültem, újra szóltunk. Kb negyed órát vártam, majd lementünk a kísérőmmel a lépcsőn. Ebben a fürdőben pár éve voltam, lehet történt azóta változás. 

 csaszar_komjadi.JPG

 

 

Király fürdő (Zárva) 

 

Veli Bej fürdő

1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 7. 

http://www.velibej.hu/

A fürdő előtti kávézó átlátható, a pult alacsony, így fizetni is könnyedén tudunk. Az asztalnál a székek arrébb tehetőek. Nem mondanám, hogy akadálymentes a fürdő, de leírom a tapasztalataimat. A fürdő bejáratánál a kassza pult is elég alacsony. A beléptető kapunál van egy kiskapu amit gombnyomással nyitottak. Egy alsó öltözőszekrényt kaptam. Sajnos az öltözőfülke elég szűk, mindkét oldalt hozzá ért a kerekem az ajtóréshez. Bent meg tudtam fordulni, és pár lavirozás után az ajtót is magamra tudtam csukni. Mindkét mozgássérült mosdó le volt zárva, meg a női is. A medencékhez és szaunához egy lifttel juthatunk le. A szauna, infraszauna, gőzkabin könnyedén elérhető. A pici fülkékbe át lehet ülni a székre, de kerekesszékkel együtt nem fértem be. A jéggép is elérhető. A törökfürdő részhez egy keskeny lábmosón és egy fok lépcsőn keresztül lehet lejutni. Bent a középső medence könnyen megközelíthető. A két szélső medence széléhez viszont egy szűk átjáró és egy fok lépcső vezet. A  jakuzzihoz egy lépcsősor és egy beléptető kapu nehezíti a bejutást. 

 

Gül baba türbéje

1023 Budapest, Mecset u. 14. 

http://www.gulbabaalapitvany.hu/

A helyszínhez meredek dombon lehet felmenni, de busszal vagy kocsival is felmehetünk. Az épülethez közel van mozgássérült parkoló is. Az egyik toronyhoz ki tudunk sétálni, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. Lifttel lemehetünk az udvarba, ahol középen benézhetünk a türbébe is. A kertbe sajnos lépcső vezet, de a fal külső oldaláról le tudunk tekinteni rá. Az épületben lévő kiállításon is könnyedén végig gurulhatunk. A szuvenír bolthoz sajnos lépcső vezet. De a kávézóban fogyaszthatunk valamit. A liftek mellett található a mozgássérült mosdó. A wc eleje ki van vágva. Kapaszkodó van a két oldalán. A csap alá befértem, az állítható tükörben láttam magam. 

 

Millenáris és Széllkapu Park

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. 

http://www.millenaris.hu/

A park mindkét része bejárható kerekesszékkel. A Lövőház utca felőli bejáratnál, a kiskapun van egy küszöb, melyen kicsit kényelmetlen bemenni. De ha nyitva van a nagy kapu, innen is könnyen bejuthatunk. B-C-D épület együttesbe forgó ajtón keresztül szoktak bemenni, de vannak ajtók amik nyithatóak, így nem szorulunk be, ha esetleg nem tudjuk követni a forgás ívét. Az épületen belül lift is van, így az emeletre is feljuthatunk. A mosdóknál van egy mozgássérült mellékhelyiség is, melyben nagy hely van, a wc mellett van kapaszkodó, a csap alá beférni és a tükörben is láttam magam. Ez egyben pelenkázó is. A Nemzeti táncszínház (E) épületébe egy kis lankás emelkedő segíti a bejutást. A kávézóban a pult picit magas, de a kínálat jól látszik. Az kültéri és a beltéri asztalokhoz is kényelmesen odaférünk. A Fogadó (G) épületbe is gond nélkül begurulhatunk. Az épületen belül mozgássérült mosdó is található. 

A hídon - lift segítségével - vagy a zebrán is átmehetünk a Széllkapu részre. Itt egy újabb pénzbedobós mozgássérült mosdó van, ahol nagyobb a hely és kulturáltabb a mellékhelyiség. Nor/ma Grandba se lépcső, se küszöb nincs. A pult alacsony, az asztaloknál a székek könnyen arrébb tehetőek. Zsiráf Buda lankás szerpentines úton megközelíthető. A pult magas. A kinti és a benti részen is helyet foglalhatunk. Vannak paddal és székkel körülvett asztalok is. GoodBar oldalánál van rámpa, de a pult így is magas. Az asztaloknál helyet tudunk foglalni egy szék arrébb tételével. Intermezzo Budában is magas a pult, a kínálat egy része jól látszik. Az asztaloknál kint és bent is tudunk ülni. A Zöld Péter Népmese játszótér süppedős kavicsos, így itt esélytelen bent közlekedni. Viszont a Kalandpark játszótér jól járható, kicsit dimbes-dombos. 

 

Mechwart liget

1024 Budapest, Margit körút 47-49. 

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Mechwart_liget

A ligetben a lépcsők mellett rámpa is van, így bejárhatjuk az egészet. A szélén egy konténer wc van, mely elég nagy belül, így kerekesszékkel is használható. Az önkormányzathoz is egy szerpentines rámpán tudunk felmenni. Az önkormányzat épületében is található egy mozgássérült mosdó, melyhez a portán tudjuk elkérni a kulcsot. Bár félig raktárnak használják, én kényelmesen elfértem bent. A csap alá is beférni. A wc mellé helyeztek fel kapaszkodót. 

 mechwart.JPG

Mammut I-II. 

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. 

http://www.mammut.hu/

A legtöbb bejáraton bejuthatunk fotocellás ajtón a Mammut 1-2-be. Egyedül a Mammut 1 főbejáratánál ütközünk lépcsőbe. Mammut 1-ben a földszinten és 3 emeleten található mozgássérült mosdó, ahova gomb megnyomása után egy nehezen nyíló ajtón keresztül juthatunk be. Bent elég nagy hely van, a csap alá be lehet férni, a wc mellett van kapaszkodó. A tükörben látom magam. A Mammut 2-ben a második emeleten található egy hasonló mosdó, ami egyben pelenkázó is. És a harmadik emeleten van a női és a férfi mosdóban is egy nagyobb fülke, külön csappal, kapaszkodóval. 

Mindkét Mammutban az emeletek között liftekkel közlekedhetünk. A második és harmadik emeleten étteremek alsó része elérhető, rendelni tudunk és van olyan asztal ahol helyet foglalhatunk. Kivéve a Guru palacsintázójában. Valamennyi üzletben nézelődhetünk, vásárolhatunk. A Mammut 1 moziban a vászonhoz közelebb foglalhatunk helyet. A Mammut 2 moziban a hátsó soroknál van kijelelölt mozgássérült hely a VIP moziban is! Ha megvettük a jegyet egy mozis kolléga segítségünkre lesz a lift kezelésében. 

A Gravity parkba is bemehetünk. 

 

Pál-völgyi barlang

1025 Budapest, Szépvölgyi út 162. 

https://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/bemutatohelyek/pal-volgyi-barlang

A gyülekező pontot meg tudjuk közelíteni egy kavicsos lejtőn. A büfé is elérhető itt számunkra, de sajnos a mosdó nem akadálymentes. 

A barlang bejáratához egy kis kerülő úton eljuthatunk. De a barlangba már nem tudunk lemenni. 

 

Szemlő-hegyi-barlang

1025 Budapest, Pusztaszeri út 35. 

https://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/bemutatohelyek/szemlo-hegyi-barlang

A bejárattól nem messze a Felső Zöldmáli úton szálltunk le a buszról. Ha kocsival érkezünk, a bejárattal szemben - az út túl oldalán - van egy mozgássérült parkolóhely. A bejárathoz egy kicsit meredekebb rámpán juthatunk le - mely felfelé is leküzdhető. Az ajtó kifelé nyílik, beférünk rajta. A kassza picit magasan van, de még jól lehet kommunikálni. A mozgássérült mosdóhoz el kell kérni a kulcsot. De a női mosdóba is befértem. A barlang előterében a mini kiállítást megtekinthetjük amíg nem kezdődik a túra. A túrához egy lift segítségével jutunk el az ajtóig. Hosszabb meredek úttal kezdődik a túra, mely végig kiépített. Csak az utolsó állomáshoz vezet lépcső. Néhol meredekebb az út, így a túra során nem árt egy segítő kéz. :) 

Az emeletre csak lépcsőn keresztül lehet feljutni. Az épület fölötti kertbe a játszótérhez oldalról a nagy kapun keresztül mehetünk fel, amennyiben a kasszástól elkérjük a kulcsot a lakathoz.

 img_20230917_132122.jpg

Hármashatár-hegy

A Szépvölgyi úton megközelíthető. 

Nagyrésze inkább segítséggel járható. De ha a sorompót kikerülve tovább haladunk a Szépvölgyi úton, feltekerhetünk a Játszótér és pihenőhöz. Az első parkoló felől, a madárlesnél is van egy pihenő amit meg tudunk közelíteni és egy kicsit beljebb menve Kecske-Hegyi Kőfejtő Katlanánál is eltölthetünk időt, itt tűzrakó hely is található. Az Árpád kilátó irányába innen széles úton eljuthatunk. 

 

Árpád kilátó

1025 Budapest, Glück Frigyes út

https://parkerdo.hu/turizmus/latnivalok/arpad-kilato/

Erdei úton tudjuk megközelíteni a helyszínt. Mi a Szépvölgyi út felől érkeztünk a kőkilátóhoz. A jobb oldalt van egy meredek emelkedő, ha ezt leküzdöttük - inkább segítséggel - utána már gyönyörködhetünk a kilátásban! 

 img_20230505_180418.jpg

Pasaréti téri templom

1026 Budapest, Pasaréti út 137.

http://pasaretiferencesek.hu/

A templom előtt lépcsők oldalt lankás rámpával egészültek ki.

 

A felső rakparton kényelmesen végigsétálhatunk, ahol bicikliút van, ott mi is tudunk menni ;) A Margit-híd lábánál megleshetjük Kolodko Mihály - Trabant szobrát. A Széll Kálmán téren pedig a Mekk Elek szobrát vehetjük szemügyre a lépcső alján. 

 

 

 

Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény (átmenetileg zárva) 

Amikor nyitva volt, körbe lehetett járni a kiállítás alsó részét. 

 

Vitorlázórepülő-tér

1028 Budapest, N 47°33'09" E 18°58'25"

http://lhhh.hu/

A repteret bal oldalról vagy az épület felől közelíthetjük meg könnyebben. A füves úton körbe járhatjuk a területet. Ösvényen bejuthatunk az erdőbe is. 

 img_20240622_144124.jpg

A reptér büfé

1028 Budapest, Cenk u.

06 30 553 5257

Kavicsos úton közelíthető meg a büfé. Lankás úton lejet felmenni az asztalokhoz, ahol kényelmesen helyet foglalhatunk. A pult magasan van. 

 img_20240622_143915.jpg

Geli Kereskedelmi és Szolgáltató Ház

1028 Budapest, Kővári út 1-7. 

https://www.geli.hu/

Az udvarba egy meredekebb úton mehetünk fel. A kávézóba be tudunk menni, a kínálat jól látszik. Az asztaloknál helyet tudunk foglalni. A női wc szűk, de befértem. Lépcső nem vezet hozzá. 

 

Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont

1028 Budapest, Szabadság u. 51-57. 

https://www.masodikkeruletsport.hu/pokorny-jozsef-sport-es-szabadidokozpont/

A központ akadálymentesen megközelíthető. A büfépult kényelmetlenül magas. Oldalt van mozgássérült mosdó, melyben nagy hely van, a wc magas, a csap alá beférni. 

 

Máriaremetei Közösségi Liget és Berkenye Kávézó

1028 Budapest, Szabadság u. 59. 

https://maps.app.goo.gl/TrWeJn5QC6MFuZ2o6

A liget területe kényelmesen bejárható kerekesszékkel, a kávézóba simán be lehet gurulni. A pult alacsony, a kínálat jól látszik. A teraszon és a fedett részen is kényelmesen helyet foglalhatunk az asztaloknál, egy szék arrébb helyezésével. A mozgássérült mosdóhoz a kávézóból tudjuk elkérni a kulcsot. A mosdóban nagy hely van, a wc mindkét oldalán van kapaszkodó. A csap alá beférni. A tükörben láttam magam. 

 

Hüvi ház

1028 Budapest, Hidegkúti út 1. 

https://www.huvosvolgyhaz.hu/

A főbejáratnál fotocellás ajtón könnyedén bejuthatunk. Az alsó szinten minden kényelmesen elérhető és egy mozgássérült mosdó is található itt. A pénzbedobó, az ajtónyitáshoz magasan található. Amikor én mentem, nyitva volt pénz nélkül is. A mosdóban elférni kerekesszékkel. A wc nem magas, két oldalt van kapaszkodó. A csap alá befértem, a tükör állítható, de nem marad meg az alsó pozícióban. Az emeletre lifttel juthatunk fel. 

 

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom u. 2. 

http://www.kulturkuria.hu/

A busztól egy kedves kis hídon közelíthetjük meg a bejáratot, vagy ha kocsival érkeznénk van mozgássérült parkoló a bejárathoz közel. A fotocellás ajtón könnyen bejuthatunk. A pénztár alacsony így komfortosan tájékozódhatunk. A büfében picit szűk a hely, de elérhető a pult és egy asztalhoz könnyedén leülhetünk. Az emeletet lifttel és rámpán is megközelíthetjük. A mozgássérült wc-ben van elég hely mindkét emeleten. A wc csésze magas és az ülőke mozog sajnos. A csap pici, de be lehet alá férni. A tükörbe nem látni magam. Szappan és a kéztörlő papír is elérhető helyen van. Az alsó szinten is befértem mind a három sima wc-be. A kiállító terembe rámpa vezet. A színházterem is elérhető rámpa vagy lift segítségével, ahol lejtőn közelíthetőek meg a székek, így bámelyik részen helyet foglalhatunk. Az udvar egy része macskaköves, de a kinti színpad nézőteréhez is rámpa vezet fel, így itt tetszőleges szemszögből nézhetjük meg az előadást. 

 

Klebelsberg Kastély

1028 Budapest, Templom u. 12-14. 

https://klebelsbergkastelybudapest.hu/

Az udvar kavicsos, így egy kicsit nehezebb a közlekedés. A fotocellás ajtón könnyen bejuthatunk. A recepciós pult magas, de készséggel segítenek! 

A szállodában egy mozgássérült szobát is kialakítottak, ahol magas ágy található. A fürdő is nagyobb. 

És emlékházat is kényelmesen megtekinthetjük. 

 

Gyarmati Dezső Uszoda

1029 Budapest, Máriaremetei út 224. 

https://www.gydu.hu/

Az uszoda előtt megáll a busz, ahonnan kényelmesen elgurulhatunk a bejáratig. Ha autóval érkeznénk, a bejáratnál van 4 mozgássérült parkolóhely. A kassza pultja magasan van, de látni akitől megvesszük a jegyet. A beléptető kapunál egy rész ahol át tudunk menni, ezt gombbal nyitják ki. Az alsó öltözőszekrényeket kényelmesen elérjük. A nagy tükrökben jól látjuk magunkat. A mozgássérült öltözőben kényelmesen el lehet férni, az akasztók kicsit magasabban vannak, de elérhetőek, itt található egy zuhanyzó is, melyhez egy falra erősített lehajtható ülőke van, falra szerelt kapaszkodóval. A zuhanyrózsa is kényelmesen elérhető. A wc és a csap is ebben a helyiségben van. A wc mindkét oldalán van kapaszkodó. A csap alá befértem kényelmesen, a tükör dőlésszöge állítható, így láttam magam benne. Az úszómedencéhez egy ajtó nyitással ki tudunk menni. A medencébe létra vezet, de van emelő is - amit nem használtam. A nézőtér első sorában oldalt helyet foglalhatunk, vagy ha bátrabbak vagyunk a fal előtt is elférünk. A kismedencéhez könnyedén eljuthatunk a folyosón. A kinti medencéhez is simán ki tudunk gurulni. 

 

Hüvösvölgyi nagyrét

1029 Budapest 

https://parkerdo.hu/turizmus/latnivalok/huvosvolgyi-nagyret/ 

A nagyrétet kijelölt úton körbejárhatjuk. A játszótérhez is könnyedén odajutunk. Régebben építettek ide egy lankásabb - mint az erdei út - emelkedőt fából, mely már nem régi, de még fel lehet rajta menni. Itt végig gurulhatunk egészen a Hüvösvölgyi gyermekvasútig. Az úton egy hosszabb erdei lejtős rész is található, melyről több irányba is letérhetünk, ha többet szeretnénk az erdőben sétálni. A vasúti sínek alatt egy alagúton mehetünk át, ahol egy meredekebb lejtő van, de kellő bátorsággal és tapasztalattal ez is leküzdhető. Ha másnem segítséggel. ;) 

 

Pesthidegkúti Evangélikus Templom

1029 Budapest, Ördögárok u. 8. 

https://pesthidegkut.egyhazkozseg.hu/

A két lépcsősor között a bejáratnál az ajtón simán be lehet menni. Én nem voltam bent. 

 img_20240622_135621.jpg

Máriaremetei kegytemplom

1029 Budapest, Templom kert 1.

mariaremete.hu

Az templomkertben kellemes sétát tehetünk. A templom bejáratánál több lépcső fogad, de az oldalsó bejáratnál egy lankás rámpa segíti a bejutást.

 

Remiz Étterem 

1021 Budapest, Budakeszi út 5. 

https://remiz.hu/

A kerthelyiségben több asztalhoz is könnyedén oda gurulhatunk, helyet foglalni. 

Az udvaron egy külön épületben van mozgássérült mosdó is. 

 

Porcellino Grasso Ristorante

1024 Budapest, Ady Endre u. 19. 

http://www.porcellino.hu/

Egy rövid, enyhe lejtő vezet a bejárathoz, ahol kényelmesen beférünk. Több olyan asztal is van, amihez kerekesszékkel is könnyedén odagurulhatunk. A mozgássérült mosdóban elég nagy a hely. A wc magas, eleje szokásosan kivágva. Két oldalán kapaszkodóval. A csap picit magas, de garantáltan beférünk alá. A tükörben nem láttam magam.  

 porcellino_2.jpg

porcellino_1.jpg

Hotel Budapest Étterem

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47.

https://www.hotel-budapest.hu/

A körszálló bejárata előtt egy hatalmas parkoló található. De a Városmajor buszmegállótól is pár perc sétára építették. A bejárathoz vezet több lépcső, aminek a szélén van egy meredekebb rámpa, amin én egyedül éppen nem tudtam felmenni. Fotocellás ajtó fogad. A recepció pultja magas, de segítőkészek és jól látnak lefele is 🙂 Az étterembe lifttel lehet felmenni. Itt nem sok minden változott, mióta megépült, így egy kis időutazáson vehetünk részt, ha itt eszünk. Az asztalokhoz könnyen oda ülhetünk egy szék elmozdításával. Külön mozgássérült mosdó nincs. A nőibe könnyedén be tudtam menni, a tükörben jól látni magam, viszont a wc fülke ajtaját nem tudtam magamra csukni. A büfében is fogyaszthatunk pár italt. A szobák felől is érdeklődtünk, de sajnos azt a választ kaptuk, hogy túl szűkek a szobák, így nem férünk el. A legfelső emelethez a lift után 5-6 lépcsőfok vezet. Az alatta lévő folyosón körbe tudtunk menni, az egyik szoba előtt volt egy rollátor, talán az sem fért be.

 

 

Googe térkép és telefonálás alapján gyűjtöttem össze még pár éttermet

 

Szépilona Bisztró

1021 Budapest, Budakeszi út 3.  

https://www.szepilonabisztro.com/

A bejáraton simán be tudunk menni. Kint is és bent is helyet foglalhatunk az asztaloknál 1-1 szék arrébb helyezésével.

 

Híd Bisztró

1023 Budapest, Germanus Gyula park. 

https://www.hidbistro.hu/

Kint és bent is helyet foglalhatunk. A pult magas. Mosdóról nincs információm a bisztróban. De a Hév aluljárójában van mozgássérült mosdó. 

 

 Vadrózsa Étterem

1025 Budapest, Pentelei Molnár u. 15. 

http://www.vadrozsa.hu/

Lifttel megközelíthető a nem akadálymentes mosdó.

 

Fenyőgyöngye Vendéglő

1025 Budapest, Szépvölgyi út 155. 

https://fenyogyongye.hu/

A bejáratnál lankás rámpa segíti a bejutást a teraszra, onnan pedig a belső részbe gurulhatunk be. 

 

Émile Étterem

1026 Budapest, Orló u. 1. 

https://emile.hu/

Személyzeti mosdót talán tudom használni.

 

Old City Keleti Étterem - Rózsakert Bevásárlóközpontban

1026 Budapest, Gábor Áron u. 74. 

https://rozsakert.hu/old-city-keleti-etterem/

Van mozgássérült mosdó is!

 

Margaret's Restaurant & Pub

1027 Budapest, Margit körút 2. 

https://www.facebook.com/margaretsbudapest

A bejáratnál lankás rámpa fogad. Az asztaloknál kényelmesen helyet foglalhatunk. Én még akkor jártam itt amikor Trófeaként üzemelt. Akkor volt bent külön mozgássérült mosdó is, bízom benne, hogy ez még mindig megvan! :) 

 

Náncsi Néni Vendéglője

1029 Budapest, Ördögárok u. 80. 

https://nancsineni.hu/

Az udvar kavicsos, a beltéren is helyet foglalhatunk az asztaloknál. A székek mindkét helyen könnyen arrebb helyezhetőek. 

 

Remetekert Étterem

1029 Budapest, Máriaremetei út 188.

https://remetekert.hu/

A Google kép alapján az udvar bejáratához lépcsők vezetnek. Az udvar kavicsos.

 

Egy két kiránduló hely, amit szintén a google segítségével néztem meg:

Kálvária-hegy, Újlaki-hegy, Kaán Károly kilátó - maximum segítséggel

Balogh Ádám szikla, Apáthy-szikla – lépcsős, de a pihenőpad kilátással kocsival megközelíthető 

Makovecz Imre kilátó egyik irányból lépcsős, Shüller út felől meg lehet nézni, de nem tudom, hogy a síneken át tudunk-e jutni.

 

Kellemes feltöltődést, kikapcsolódást kívánok!
SzivesAnn