Zalakaros

Zalakarost sajnos csak kocsival tudjuk megközelíteni. Vasút egyáltalán nem vezet ide. A buszok pedig nem alacsonypadlósak. Legközelebb Zalakomárnál van vasúti megállóhely, innen még kb. 7 km az út.

 

Balla Apartman

8749 Zalakaros, Panoráma út 76.
https://szallas.hu/balla-apartman-zalakaros

Egy kedves házaspár fogad minket az apartmanban. Előre egyeztettünk telefonon, hogy kerekesszékkel megyünk. Mondták, hogy egy lépcső van a szobánkhoz, de csinálnak rámpát mire jövünk. Az apartmanhoz meredek út vezet, amit kocsival talán kényelmesebb megtenni, de gyalog sem lehetetlen, ha a Panoráma úton baktatunk fel. Az udvar le van térkövezve, így könnyen lehet rajta közlekedni. A recepcióhoz egy meredek lejtőn kell lemenni, itt lehet étkezni is, az asztalokhoz könnyen odafértünk, a székek könnyen mozdíthatóak. A wc-be befértem, szék nélkül, a vendéglátóim segítettek a szék kihúzásában és visszatolásában. Itt lent is van egy nagyobb apartman, több vendég számára. A francia ágy mellé nehezen lehet odaférni ebben a szobában. A fürdő nem nagy, de befértem, a wc-t is könnyen tudtam használni. Mi egy fenti apartmanban szálltunk meg, amihez nem kell le-fel menni ezen a meredek emelkedőn. Viszont, így van egy nagy lépcső a bejárati ajtóhoz, ahova kaptunk egy meredekebb rámpát. Én ugyan fel és le tudtam rajta menni egyedül, inkább segítséggel járható. Bent van egy előtér, folyosóval, aminek a falán van egy tükör, amiben szemügyre vehetjük magunkat. A szobaajtó könnyen nyílik, a küszöb elenyésző. A franciaágy jobb oldalt és a láb résznél könnyen megközelíthető, ha nincs kinyitva a kanapé. Ha ki van nyitva akkor is oda lehet férni. Az asztalhoz székek vannak, így ha kijjebb tesszük az ablaktól, könnyen körbe ülhetjük. A konyhai rész használható, de a falra szerelt szekrényt már nem lehet elérni ülve. A fürdőbe befértem, a teraszról vittünk egy széket a zuhanyzóba. A wc baloldalról és szemből megközelíthető. A csaphoz is oda tudtam gurulni. Nem nagy fürdő, de el lehet benne férni egy kisebb székkel. A teraszra, a teraszajtó küszöbén keresztül lehet kimenni, de nincs sok hely kint. A vendéglátóink kedvessége kompenzálta, hogy nem teljesen akadálymentes a szállásunk.

 

La’Mar Grill Restaurant & Pizzeria

8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér
http://zalakaros-etterem.hu/

A centrumban az éttermek teraszára kényelmesen ki tudunk ülni, a legtöbb helyen bent is leülhetünk.
Van egy nyilvános wc a téren, de lépcsők vezetnek lefele.

 

Kilátó

8749 Zalakaros, Kilátó út 44.

Az idő szűkében ide nem sétáltunk fel, de a kilátó maga lépcsős és a helyiek azt mondták, a fáktól nincs igazán kilátás lentről.

 

Kilátó borozó

8749 Zalakaros, Kilátó út 44.
https://kilatoborozo.hu/

Telefonon beszéltem velük, a teraszos részhez nincs lépcső. A benti részhez – wc-hez is – egy lépcső vezet szerintük.



Termáltó

8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 6.
http://termalto.zalakaros.hu/

Sajnos a Termál tóhoz nem tudtunk odamenni, a lépcsők vagy murvás út miatt. Van egy játszótér, ami murvás úton nehezen megközelíthető. A bicikliút itt halad el a tó mellett, azon könnyedén végig tudunk menni, és van egy kis erdei rész, ahova érdemes benézni.
dsc_5798.jpg

Arborétum

8749 Zalakaros, Park utca
https://www.utazzitthon.hu/latnivalo/zalakaros/arboretum-parkok-21048

Az Arborétumban kényelmes sétát tehetünk, a hídon is könnyedén át tudunk kelni.

dsc_5773.JPG

Új Templom

8749 Zalakaros, Thermál út
http://zalakaros.plebania.hu/

Oldalról van rámpa a templom bejáratához. Közelebb nem mentünk idő hiányában.

dsc_5675.jpg

Gránit Gyógyfürdő

8749 Zalakaros, Thermál utca 4.
http://www.furdo-zalakaros.hu/

Sajnos ide se tértünk be, de majd egyszer visszajövünk! Vendéglátóink azt mondták szépen fel van újítva és van emelő a vízhez. De persze ez nem tapasztalat.

 

7vezér kalandpark

8747 Garabonc, Fő út 32.
https://7-vezer-kalandpark.hu/


Pár év múlva ezt is meglátogatjuk. :)